Verbouwing Sancta Maria

casco0

Op het cultureel landgoed Sancta Maria in Noordwijk bevinden zich diverse monumentale panden, zogenaamde paviljoens. Deze paviljoens zijn opgedeeld in een aantal ruime herenhuizen. Deze herenhuizen worden casco opgeleverd en verkocht waarna de kopers hun herenhuis naar eigen idee en smaak mogen afbouwen.

Wij van Totaalbouw Volendam waren natuurlijk heel blij met de opdracht om een van deze herenhuizen af te bouwen. De bouw begon met een volledig leeg (casco) pand van drie verdiepingen. Dit pand had nog geen tussenwanden, trappen, dekvloeren of enige andere vorm van afwerking.

De opdrachtgevers hadden zelf al een aantal uitgedachte plannen en ideeën. Deze zijn door de mannen van Totaalbouw opgepakt, uitgewerkt en verwerkt. Dit heeft geresulteerd tot een waar paleisje passende bij de monumentale status van het gebouw en de omliggende panden en terreinen.

De verbouwing

Trap (2)
Bij een prachtig herenhuis hoort natuurlijk ook een passende entree.  Dit hebben we bewerkstelligd door prachtige marmeren vloeren en een majestueus ogende houten trappenhuis van haast 15 meter in deze hal te plaatsen.

Links van de entree hebben we in samenwerking met ons zusterbedrijf TuijpsHuysch een prachtige TH-Keuken gerealiseerd. Als u goed kijkt ziet u dat het keukenblad van hetzelfde marmer is gemaakt als de tegels in de hal. Naast dit prachtige detail heeft deze keuken nog een prachtige Wave-Design afzuigkap. Rechts van de entree is een prachtige woonkamer gerealiseerd met een heerlijke open haard.

Badkamer ToiletOp de eerste verdieping heeft Totaalbouw verschillende slaap-, werk- en badkamers geplaatst. De badkamer is wederom betegeld met dezelfde marmeren tegels als de tegels in de hal en in de keuken.  Met het luxe elektronische toilet en met het opbouw bad is deze badkamer echt een mini wellness centrum te noemen.

Verder is de gele woning voorzien en afgemaakt met bijpassende plinten, neuten, architraven, paneeldeuren, vensterbanken en houten visgraatvloeren. Het geheel ademt de sfeer uit de tijd van het monumentale pand, echter met luxe comfort van deze tijd. De woning is namelijk ook voorzien van de nodige techniek en domotica

 

Wij van Totaalbouw Volendam en al onze partners hebben met  veel plezier deze woning mogen inrichten. Wij hopen dat de bewoners nog jarenlang kunnen blijven genieten van dit prachtige herenhuis! Hieronder staan nog verschillende foto’s van dit prachtige project!

Wilt u ook dat Totaalbouw Volendam uw huis onder handen gaat nemen? Neem dan hier contact op met een van onze ingenieur!