Historie

De droom van iedere klant, nieuw maar toch vertrouwd!

TotaalBouw Volendam is een nieuw bedrijf, voortkomende uit een samenwerking tussen afbouwgigant Tuijps Groep en Bouw- en Aannemingsbedrijf J. Runderkamp / Bond & Runderkamp Totaalbouw BV. Beide bedrijven hebben al een flinke historie en de sporen reeds verdient in de bouw. Tuijps Groep bestaat al weer 35 jaar! Zij hebben een goede naam gemaakt in de tegelprojekten, maar ook in badkamers, sanitair en keukens. Naast deze werkzaamheden hebben zij zich ook gespecialiseerd in kit-, sierpleister- en sauswerken. Laatstgenoemde werkzaamheden worden gerund vanuit vestiging Bodegraven. In Amsterdam hebben zij een eigen showroom van meer dan 1000 m2, met tegels, keukens, sanitair, en ook voorbeelden van sierpleisterwerk en –aftimmerwerk. In Volendam bevindt zich het hoofdkantoor en magazijn. Het is vanaf dit hoofdkantoor waar nu dus ook het bouw- en aannemingsbedrijf, TotaalBouw Volendam, gerund wordt.

Directeur/ bedrijfsleider is Jan Runderkamp. Bouw- en Aannemingsbedrijf J. Runderkamp vindt zijn oorsprong al in 1928!  Opa Jan Runderkamp en vader Jan Runderkamp (senior) hebben naam gemaakt in vooral kleinschalige nieuwbouw en particuliere verbouwingen. Kwaliteit, vakmanschap, vertrouwen en flexibiliteit stonden altijd hoog in het vaandel.
De nieuwe generatie vaklieden zijn trots op het verleden en de goede naam van hun voorgangers, en willen deze dan ook gaarne voortzetten, en proberen de droom van de klant waar te maken.

TotaalBouw Volendam is allround, met andere woorden: actief in nieuwbouw, renovatie, restauratie, onderhoud, verbouwingen, uitbreidingen, afbouw-, interieur-,  stel-, montage-, en allerhande timmerwerkzaamheden. Zowel in hoofdaanneming als in onderaanneming.
Met dit allroundschap en diversiteit aan werkzaamheden proberen we het eeuwenoude bouwmeester- (van A tot Z geregeld) en vakmanschap nieuw leven in te blazen, gecombineerd naar de huidige maatstaven, om zodoende volledig inzetbaar en inplanbaar te zijn, en ook om de algemene kennis en vakmanschap bij onze vaklieden hoog te houden. Dat zorgt weer voor tevredenheid en trots zijn bij onze werknemers, en daardoor ook bij de klanten.

De droom van de klant. Wat is dat dan nog meer? Wij benaderen dit dan wel heel sterk vanuit oogpunt van de klant. Wij hebben onszelf de vraag gesteld waar let een klant op als zijn woning wordt opgeleverd? Naar ons idee en opgedane ervaringen zijn dat juist de zaken waar de klant zelf inspraak, ontwerpen of keuzes in mag en kan maken. Dit zijn uiteindelijk de zaken waar een klant trots op is en dus ook aan zijn familie, kennissen en vrienden wil laten zien. Het schouderklopje of bewondering van deze kring mensen om de klanten heen is eigenlijk de slagroom op de taart en pas dan is de klant echt tevreden. En zo wij dan ook.
Wij hebben ons daarom dan ook steeds meer gespecialiseerd in de afbouw. Van simpel en eenvoudig tot heel luxe en comfortabel. Van A tot Z geregeld en ontzorgend voor de klanten. Met oog voor detail ,  uitgekiend bedacht en voorbereid, en met gevoel voor ethiek en smaak van onze klanten. Dit komt dan voornamelijk tot uiting in keukens, badkamers, binnendeuren met bijpassend hang- en sluitwerk en deurbeslag, (sier)aftimmerwerk (plinten, architraven, vensterbanken, radiator-omtimmeringen, lijstwerk, panelen, kastenwanden) en wand-, plafond- en vloerafwerkingen.  Ook installatietechnisch kunnen we met onze vaste installateurs aan alle wensen van onze klanten voldoen. Denk hierbij ook aan energiezuinig of milieubewust, veiligheid en comfort. Samengevat wordt dit ook wel Domotica genoemd.

 

Daarnaast, maar zeker niet minder belangrijk, willen de klanten een vertrouwd gevoel hebben, zich op hun gemak voelen, een luisterend oor krijgen, degelijk en goed advies ontvangen, zich serieus genomen voelen en zin krijgen en trots willen zijn om gezamenlijk met de vaklieden iets moois te maken.

Daar het voor de kopers/ klanten altijd heel moeilijk is te bevatten dat ze voor het uitwerken van hun wensen naar verschillende showrooms en partijen dienen te gaan, hebben wij dit samengebracht en gevat tot TotaalBouw Volendam, met een eigen showroom voor hun complete badkamer en keuken, inclusief bijbehorende installatie en bouwkundige werkzaamheden, en eventueel bijbehorende verbouwingen of opwaardering van hun woning. Wij hebben in onze showroom dan ook geen echte verkopers rondlopen maar adviseurs, welke de wensen serieus en vakkundig uitwerken.

Verder kunnen wij onze klanten, door het kunnen aanbieden van totaalpakketten, interessante aanbiedingen doen. Geen meerdere partijen meer, met een ieder zijn eigen winst- en risicoberekeningen!

Tevens streven wij er naar om zo veel mogelijk met eigen mensen (eigen adviseurs, werkvoorbereiders, uitvoerders, tegelzetters, kitters, stukadoors, keukenstellers en timmerlieden) de onderdelen uit te voeren. Alleen zo kunnen wij een complete garantie aanbieden, en onze kwaliteit hooghouden en onze strakke planningen handhaven. En rust en betrokkenheid op de bouw garanderen.

Dus al met al denken wij met onze organisatie bezig te zijn om de wens de “”droom van de klant”” waar te kunnen maken.